У жовтні українці отримають меншу зарплату: у Раді пояснили чому

Згідно з новим “ресурсним” законопроєктом, військовий збір зросте з 1,5% до 5%. Закон, імовірно, набуде чинності після 15 жовтня, але нові ставки податку будуть застосовані до доходів, отриманих з 1 жовтня.

Про це заявив нардеп Ярослав Железняк.

У жовтні українці можуть отримати меншу зарплату через впровадження податків “заднім числом”. Про це повідомив народний депутат від “Голосу”, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За його словами, новий закон про підвищення податків №11416-д у другому читанні можуть ухвалити найближчим часом. На засіданні робочої групи у середу, 2 жовтня, народні обранці вирішили, що нові норми вступлять у дію “заднім числом”. Железняк зазначив, що особисто він був проти такого сценарію, однак більшість виявилася “за”.

“Так виглядає графік Ради, що якщо закон і приймуть, то президент його фізично підписати найшвидше зможе десь у 20-х числах жовтня. Тобто десь умовно після 15-го жовтня він набере чинності й заднім числом з 01 жовтня піднімуть військовий збір з 1,5% до 5% на всі зарплати в кінці місяця”, — пояснив він.


464

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *