
Наразі українські фермери готові відвантажувати цибулю не дешевше 14-20 грн/кг ($0,34-0,49/кг), що в середньому на 55% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
По це повідомляє аналітична платформа EastFruit.
Стрімке зростання ціни пов’язують із сезонним виснаженням запасів цибулі у місцевих господарствах та із тим, що гуртові компанії почали більше купувати продукцію.
“Попри подорожчання, попит на цибулю зростає щодня за умов гострого дефіциту пропозиції якісної продукції. Більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто має певні запаси, зараз зупинили продажі, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що попит на цибулю зростає щодня за умов гострого дефіциту пропозиції якісної продукції. Більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто має певні запаси, зараз зупинили продажі, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін.
За підрахунками аналітиків, зараз цибуля в Україні вже коштує в середньому на 59% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.
На думку учасників ринку, зростання вартості цибулі збережеться аж до масового надходження нового врожаю.