Степанов розповів, скільки коштів бракує для закупівлі вакцин

Степанов розповів, скільки коштів бракує для закупівлі вакцин
В Україні щомісяця мають робити 6 мільйонів щеплень проти коронавірусу для того, щоб охопити вакцинацією 70% українців до 2022 року. Однак зараз для закупівлі препарату Міністерству охорони здоров’я бракує коштів.

Про це на засіданні уряду заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Він переконаний, що потужності української медичної системи готові вакцинувати 70% українців до 2022 року. МОЗ розробило проєкт національного плану вакцинації, де вказано, що для досягнення цієї цілі необхідно щомісяця робити щонайменше 6 млн щеплень.

“Майже 6 млн щеплень на місяць, або 270 тисяч щеплень на добу без вихідних. Чи можемо ми це зробити? Так. Але тільки в одному випадку: якщо до цього процесу будуть долучені всі рівні державного управління”, — наголосив міністр.

Водночас Степанов наголосив, що на закупівлю вакцин від COVID-19 для українців потрібно ще 6,5 млрд гривень. Ці кошти підуть на закупівлю законтрактованих обсягів.

За його словами, коли формувався бюджет на 2021 рік, його відомство просило на закупівлю вакцин понад 15 млрд гривень, але отримало 4 млрд з обіцянкою в разі потреби оперативно дофінансувати закупівлі.


458