Деякі школи можуть продовжити навчання у червні – МОН

Деякі школи можуть продовжити навчання у червні - МОН
Школи в деяких регіонах можуть продовжити навчання в червні через канікули, які були введені у зв’язку з епідемічною ситуацією.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу “Україна 24” сказав начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко.

“В основному все йде за планом, дистанційне навчання – це просто форма навчання, і це нормально в нинішніх умовах. Але у нас є заклади освіти, школи, особливо в західній частині України, де, як ви знаєте, часто оголошували надзвичайні обставини і продовжувалися канікули. І можливо, що саме там буде потреба, хоча це може бути і в інших регіонах також, продовжувати це навчання і в червні”, – сказав Кононенко.

Він зауважив, що рішення про це ухвалюють педрада та директор навчального закладу, оскільки згідно з законодавством, навчальний заклад самостійно приймає рішення стосовно режиму роботи, оголошення канікул тощо.

“Навчальний рік згідно з законодавством України повинен завершитися не пізніше 1 липня. Але в Україні склалася така традиція, коли всі думають, що навчальний рік повинен завершуватися 25 травня або в крайньому разі 30 травня. Насправді це не так. До 1 липня завершується навчальний рік, і враховуючи ту ситуацію, яка у нас була і продовжується, все це залежить від закладу освіти. 175 днів, які є обовязковими для навчання, вони мають бути виконаними закладами освіти. І кожен заклад освіти, кожна школа сама вирішує це питання (про продовження навчання – ред.)”, – сказав Кононенко.


43