Степанов розповів, коли очікуються поставки вакцин Covishield і CoronaVac

Степанов розповів, коли очікуються поставки вакцин Covishield і CoronaVac
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу 1+1 розповів, коли відновляться поставки законтрактованих вакцин AstraZeneca/Covishield і CoronaVac, за рахунок яких Україна вийде на високі темпи вакцинації від COVID-19.

“На превеликий жаль, не існує магазину — аптеки вакцин, де б ми могли її придбати, купити. Ви бачите, що зараз відбувається у світі з вакцинами. Ми очікуємо на виконання контрактів, які Україною були завчасно укладені, і ми очікуємо на поставку вакцин, в тому числі — і за ініціативою COVAX. Те, що ми зараз маємо — сигнали і з індійської сторони, і з китайської сторони: повинно відновитися постачання вакцин по контрактах починаючи з травня цього року”, — зазначив він.

Разом із тим, міністр Степанов відзначив, що для того, щоб мати високі темпи вакцинації, на які спроможна українська медична система, вакцини від COVID-19 повинні бути в Україні.

“Для того, щоб були задовільні темпи вакцинації і щоб ми вийшли на ті темпи, про які ми говоримо — про нашу спроможність медичної системи — нам потрібна вакцина всередині країни”, — відзначив Степанов.


75