При зрості 165 см важила 28 кг: від анорексії померла 12-річна українка

При зрості 165 см важила 28 кг: від анорексії померла 12-річна українка
В Одесі 12-річна школярка померла від анорексії. При зрості в 165 сантиметрів вона важила всього 28 кілограмів. Дівчинка мріяла стати моделлю і за два місяці різко схудла на 27 кілограмів.

У швидку допомогу зателефонувала бабуся Ксенії, коли не змогла вранці розбудити внучку – дівчинка впала в кому, передає Україна 24.

“Температура тіла при надходженні – 35,2, частота дихання – до 10, частота пульсу – 20 сатурація – 75… Вона не реагувала ні на що. Це кома, сидром дегідратації, кахексія, поліорганна недостатність і підозра на COVID-19”, – розповіла директорка дитячої лікарні №3 Одеси Олена Артемова.

Лікарі кажуть, що у Ксенії були вражені майже всі внутрішні органи. У реанімації її підключили до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ). За життя дитини лікарі боролися 19 годин, але марно.

У лікарні кажуть, що вперше зіткнулися з такою важкою формою анорексії. Бабуся померлої дівчинки розповіла, що в лікарню дитину водили, оскільки були проблеми з харчуванням. За словами жінки, всі подробиці про проблеми зі здоров’ям Ксенії знала її мати, але вона з’явилася в лікарню лише після виклику поліції.


364