Антоненку виплатять компенсацію, якщо визнають невинним – міністр

Антоненку виплатять компенсацію, якщо визнають невинним – міністр
Обвинувачуваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко зможе отримати компенсацію від держави за тривале перебування в СІЗО, якщо його визнають невинним.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Так, безумовно. Є компенсація за необгрунтоване звинувачення. За весь час перебування в слідчому ізоляторі йому може бути виплачена компенсація. Вона буде виплачена за його зверненням, є відповідні процедурні гарантії. Розрахунок, калькуляція буде окремо. Але, чим довше тривалість утримання, тим більшу компенсацію він отримає. Тут жодних сумнівів немає”, – сказав Малюська.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисників Антоненка, змінивши йому запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

Довідка УНІАН. Журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета, а на Дугарь покладено додаткові процесуальні обов`язки.


84