Україна збільшила інтервал між введенням двох доз вакцини AstraZeneca

Україна збільшила інтервал між введенням двох доз вакцини AstraZeneca
Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики схвалила рекомендації збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що це рішення прийнято на основі дослідження, опублікованому у медичному журналі The Lancet. У ньому йдеться про те, що ефективність вакцини AstraZeneca зростала до 81,3% у випадку, коли другу дозу вводили за 12 тижнів після першої.

Після публікації цього дослідження низка країн світу змінила інтервали щеплення вакциною AstraZeneca.

Зокрема, вищий орган охорони здоров’я Франції рекомендує інтервал між введенням вакцини від 9 до 12 тижнів, постійний комітет з вакцинації в Інституті Роберта Коха, що у Німеччині, рекомендує колоти другу дозу AstraZeneca через 12 тижнів, а національний консультативний комітет Канади з імунізації рекомендував щепити населення другою дозою за 4 місяці після першої.

“На сьогодні, спираючись на досвід цих країн, в Україні Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики також схвалила рекомендації збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів”, – йдеться у повідомленні.


0