Великдень 2021: як освятити паску вдома

Великдень 2021: як освятити паску вдома
Великдень – одне з найсвітліших і головних свят для християн. Традиційно в цей день або напередодні віруючі освячують великодні кошики і головні пасхальне ласощі – паски. Разом з тим, в умовах пандемії коронавірусу і карантинних обмежень, пов’язаних з нею, від відвідування масових зібрань краще відмовитися. Освятити паску можна вдома.

Як освятити паску вдома самостійно

Як повідомив “Фактам ICTV” настоятель Свято-Михайлівського храму Полтави Олександр Дедюхін, освятити паску самостійно можна, прослухавши онлайн-молитву під час служби або ж прочитавши її самостійно. Головне, щоб звучала молитва і подяка.

Є спеціальні молитви на освячення пасок, молитви пасхального дня або ж можна прочитати Отче наш. Необхідно подякувати Богові за хліб насущний.

Якщо вдома є свята вода, то можна окропити паски нею. Якщо ж води немає, то достатньо молитви. Молитви необхідно прочитати і перед пасхальною трапезою.

Молитва на освячення хліба

Владико святий Отче Вседержитель, древній Бог, благоволи освятити хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб він був усім, що споживають його, на спасіння душі, на здоров’я тілесне і захист від усіх недуг, всякого ворожого підступу.

Милістю і щедротами Єдинородного Сина Твого, з Ним благословен єси, з Пресвятим і благим, і животворящим твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.


0