“Це російське місто!”: в Одесі відбулися сутички

"Це російське місто!": в Одесі відбулися сутички

9 травня в Одесі на Алеї Слави відбулися сутички між учасниками проросійської акції “Безсмертний полк” і поліцейськими.

Про це повідомляє видання УНІАН.

Алею в парку ім. Тараса Шевченка, де перебуває монумент Невідомому матросу, відвідали тисячі людей.

Також на Алею Слави прийшли учасники акції “Безсмертний полк”. Вони тримали портрети і фотографії, на яких, як вони стверджують, їхні родичі – учасники, ветерани Другої світової війни.

Правоохоронці, які забезпечували громадський порядок у парку, побачили в одного з учасників акції портрет маршала Георгія Жукова і попросили його прибрати. Деякі учасники “Безсмертного полку” почали чинити опір, кричати: “Жуков – наш герой!” і лаяти поліцейських.

Ще один конфлікт стався з молодими людьми, які стояли неподалік монумента Невідомому матросу з червоно-чорним прапором. Проросійськи налаштовані люди назвали поліцейських фашистами, кричали: “Фашизм не пройдет!”, “Подонки!”.

Біля пам’ятника учасники акції співали радянські пісні, зокрема, “Катюшу”, “День победы”, деякі скандували: “Одесса, вставай, Бандеру прогоняй!”, “Спасибо деду за победу!”, “Одесса – город-герой!”.

Один з учасників мітингу вигукнув: “Одесса – русский город!”, після чого правоохоронці вивели його з натовпу. Літній чоловік вдарив поліцейського по голові палицею, до якої був прикріплений портрет.

Нацгвардійці відтіснили від монумента агресивну групу людей, які конфліктували з ними, деякі жінки штовхалися. Деякі з тих, хто прийшов на алею, були із забороненою в Україні символікою – георгіївськими стрічками.

У Нацполіції інформують, що станом на 13:20 поліцейські затримали шістьох порушників громадського порядку.


471