Послизнулися і понесло в обрив: подробиці моторошного інциденту в українських Карпатах з туристами

У Карпатах туристи, підіймаючись на Говерлу, впали в обрив. Постраждала жінка розповіла, що загинула її майбутня свекруха. У день трагедії їй виповнилося 57 років.

Про це пише ТСН.

Трагічний випадок стався 15 січня. Наречені разом з матір’ю приїхали у Карпати з Одеської області. Попри погану погоду, вони наважилися на сходження.

32-річна Вікторія розповіла, що раніше вони з рідними вже ходили взимку в гори. Втім, цього разу до вершини їм дійти не вдалося, через лід та вітер вони вирішили повернутися назад. Коли наречені з матір’ю вже спускалися з гори, послизнулися. Їх понесло в обрив.

“Метрів 200 летіла. Головою билася весь час. Були ялинки. Я змогла ноги виставити вперед. Якби не ці ялинки, спину точну б зламала. Бо там дуже високий обрив”, – зазначила потерпіла.

Її разом з майбутнім чоловіком спочатку доставили до спортивної бази “Заросляк”. Там їх передали під опіку медикам. Ті виявили, що жінка травмувала ключицю, а її коханий – стегно.

Вікторія після падіння втратила свідомість – приблизно на 5 хвилин. Коли отямилася, подзвонила рятувальникам й розповіла, що сталося. Вона не бачила, де та в якому стані її рідні.

Для 57-річної свекрухи Вікторії дерева навпаки стали фатальними, припустили у ДСНС. За попередньою інформацією, жінка сильно вдарилася головою – травма виявилася смертельною.

“Вона вдарилася головою. Не так об скалисту поверхню, як просто впала головою до дерева. Отримала травму, внаслідок якої, ймовірно, наступила смерть”, – зазначили у поліції міста Яремче.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області при сходженні на гору Говерлу одна людина загинула, ще двоє отримали травми.


238