Від сьогодні пенсіонери можуть витрачати тисячу за вакцинацію на ліки: як це зробити

З 24 січня повністю вакциновані проти коронавірусу українці від 60 років зможуть витратити свою тисячу гривень за програмою “єПідтримка” на ліки.

Придбати лікарські засоби можна буде в аптечних закладах та інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього.

Розрахуватися грошима з “єПідтримки” в аптеці можна буде тільки тим, кому вже виповнилося 60 років.

У МОЗ раніше заявили, що дозволили купувати ліки в межах програми лише літнім людям, оскільки ця категорія “є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових лікарських засобів”.

За 1000 грн програми “єПідтримка” можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які інші товари, що є в аптеці. Наприклад, зазначає МОЗ, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

У момент проведення платежу банк перевірятиме, чи виповнилося вам 60 років. Причому, як зазначають у “Дії”, байдуже, коли ви оформили карту “єПідтримки”. Головне, щоб ви мали від 60 років та “зелений” СOVID-сертифікат у “Дії”.

Під цей напрямок вже розроблена особлива процедура з видачею карток. Важливо, що для таких людей будуть виготовляти особливі банківські картки — не віртуальні, а фізичні.


283