Життя обірвалось у 20 років: що відомо про загиблих солдатів у Дніпрі

Серед загиблих під час стрілянини на “Південмаші” був старший солдат – 21-річний Леонід Черник. Також від автоматних куль загинув і 21-річний молодший сержант Олександр Драган.

ЗМІ розповіли про військових, життя яких обірвались на “Південмаші”, передає Главком.

Олександр Драган – родом з Березиного, що на Одещині. Там зараз і живуть батьки загиблого нацгвардійця. Сім’я у хлопця – проста: мати – кухар у дитсадку, а батько працює у селі. У загиблого є дві старші сестри, одна з яких теж військовослужбовиця.

“Сашко ріс спокійним хлопцем. Як усі хлопчаки, грав у футбол, бігали тут, але жодних поганих вчинків за ним не було помічено”, – сказала одна з місцевих мешканок.

Односельці згадують, що хлопець вчився на автослюсаря, згодом закінчив морське училище. В армію Олександр пішов служити за контрактом, хлопець дуже полюбляв спорт.

Артем Левківський із міста Олешки Херсонської області. До призову жив у Каховці. Нещодавно відзначив 22 день народження. Був помічником начальника варти.

Його земляку з Каховки Леоніду Чернику було лише 20. Він був наймолодшим серед загиблих.

Леонід Черник проходив строкову службу. До того, як потрапити в Нацгвардію, хлопець закінчив професійно-технічне училище. Його згадують, як простого та веселого парубка.

“І під час навчання, і після нього він постійно працював у полях. Допомагав своїй сім’ї, ніколи не відмовляв у допомозі іншим. У нього залишилися мама, тато й молодша сестра”, – розповіли знайомі Леоніда.

Керівнику варти Олександру Буганову було 35. Пройшов АТО, 70 днів був у полоні. У вільний від служби час він захоплювався мотоциклами. Свої мотодосягнення викладав у соцмережі. Торік підкорив Говерлу. Разом із дружиною виховував двох маленьких донечок.

35-річна Віра Лебенець працювала на прохідній заводу тринадцять років. Дістала кулю, бо відмовилася відчинити стрільцю двері. У жінки залишилась 11-річна дитина, яку вона самостійно виховувала.

П’ятеро поранених: четверо чоловіків і 22-річна дівчина – зараз у лікарнях Дніпра. Один військовослужбовець у міській лікарні №16. Четверо – в обласній імені Мечникова. За їхні життя зараз боряться медики.

Нагадаємо, вчора у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш” службовець нацгвардії України розстріляв товаришів по службі і втік. П’ятеро людей загинули, п’ять поранених.

Пізніше з’явилося відео затримання нацгвардійця, який вчинив масову стрілянину по військових


130