Воду після варіння макаронів кухарі називають «рідким золотом»: куди її застосовують

Рідину при готуванні макаронів майже всі зливають в раковину, але в процесі кипіння з борошна в воду виділяється крохмаль, який робить воду корисною – цю білувату каламутну рідину кухарі називають “рідким золотом”.

Саме ця вода допоможе зробити соус для пасти густим і однорідним, пише видання The Huffington Post.

Під час створення соусу вода з-під макаронів потрібна для емульсифікації, оскільки вода і масло в суміші розшаровуються.

Емульсифікація – це процес з’єднання в однорідну суміш двох рідин, які інакше б не з’єдналися. Що міститься в борошні крохмаль виступає як емульгатор і загусник.

Щоб зробити соус набагато густішим, додайте пару ложок води з-під макаронів у свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте кремову консистенцію.

Є і ще один плюс застосування цієї рідини. Якщо не промивати макарони після варіння, на них залишиться шар крохмалю, який скріпить їх з соусом. Тоді смак вашої пасти буде ще гармонійнішим.


289