Венедіктова закликає Ярославського повернутись в Україну

Генпрокурорка Ірина Венедіктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися в Україну.

Про це повідомила Венедіктова на брифінгу в Харкові, повідомляє Укрінформ

“Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно буде звернутися до пана Олександра Владленовича.Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну, я вам обіцяю, що все буде по закону. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде”.

Генпрокурорка вважає дивною ситуацію, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

“Поки що ми не можемо знайти цю особу”, – додала вона.

“Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і забалакувати її ніхто не буде. Дійсно є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину”, – сказала генпрокурорка.

Що відомо про ДТП та до чого тут Ярославський

Про загибель чоловіка на автошляху в Харківській області повідомила місцева поліція в четвер вранці. Його тіло з ушкодженнями знайшли невдовзі після аварії.

Попередньо правоохоронці встановили, що ДТП сталася близько 22.55 9 лютого.

“Невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуєва в напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода – чоловіка на вигляд близько 50 років. Тіло померлого направлено до моргу. Його особа, а також особа зловмисника встановлюються”, – йдеться в повідомленні поліції.

Винуватцю загрожує покарання від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Пізніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що чоловіка збив кортеж впливового бізнесмена з Харкова Олександра Ярославського.

Зокрема, джерело видання “Українська правда” повідомило, що на місці злочину знайшли номери 0018.

Такі номери начебто має передня машина кортежу Ярославського. Джерело УП також зазначило, що Ярославський часто сам водить авто.

Згодом сам бізнесмен у коментарі харківському виданню “Об’єктив” заявив, що не причетний до аварії.

“Я вдома спав, я вранці тільки про це дізнався”, – заявив він журналісту.

На уточнення, чи причетний до ДТП його кортеж, бізнесмен відповів: “Спитайте в кортежу”.

Водночас низка українських ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що 10 лютого літак Ярославського начебто залишив Україну та вилетів до Лондона.

Пізніше пресслужба бізнесмена підтвердила, що авто належало компаніям Ярославського, але за кермом “був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH”.

“Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав. Вранці було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з’ясували інші обставини справи”, – повідомляє пресслужба компанії.

Відповідно до повідомлення, водій одразу прибув до поліції для допиту і “зараз співпрацює зі слідством та очікує на оприлюднення запобіжного заходу”.

Пресслужба підтвердила, що Ярославський вилетів до Лондона, але запевнила, що цей візит відповідає графіку, сформованому ще на початку тижня.


162