Онлайн-трансляція фіналу нацвідбору на Євробачення 2022

Сьогодні, 12 лютого стане відомо, хто представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2022.

Фінал Національного відбору проходить у форматі телевізійного концерту. Пряма трансляція розпочалась о 18:30 в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Подивитися нацвідбір онлайн також можна на YouTube та Facebook, пише НВ.

Нацвідбір на Євробачення 2022: онлайн

Нацвідбір на Євробачення 2022: фінал

Ведучими фіналу нацвідбору стали Маша Єфросиніна та Тимур Мірошниченко, а у трійці членів журі – українські співачки Джамала та Тіна Кароль.

У фіналі нацвідбору за право представляти Україну на Євробаченні 2022 боротимуться вісім артистів. Вони виступлять у такому порядку:

Cloudless

Michael Soul

Our Atlantic

Barleben

Kalush Orchestra

Roxolana

Wellboy

Alina Pash

Окрім виступів фіналістів на глядачів очікують перфоманси відомих українських виконавців, а також зіркових учасників Євробачення.

На сцені нацвідбору виступатимуть члени журі — переможниця Євробачення 2016 Джамала та учасниця Євробачення 2006 Тіна Кароль, а також учасники Євробачення 2021 гурт GO_A.

Також на сцені заспівають українські представники на дитячому Євробаченні Дар’я Красновецька, Софія Іванько, Олександр Балабанов та Олена Усенко.

Євробачення 2022: де і коли

66-й пісенний конкурс Євробачення 2022 відбудеться в італійському місті Турін на арені Pala Olimpico. Півфінали пройдуть 10 та 12 травня, а гранд-фінал — 14 травня.

У конкурсі своїх учасників представить 41 країна, до конкурсу повернулися Вірменія, яка не брала участі у ньому у 2021 році, та Чорногорія, яка пропустила два конкурси. Водночас Білорусь, яка була дискваліфікована минулого року, не зможе брати участь у Євробаченні 2022 року.

Згідно із жеребкуванням, представник від України виступить у першій половині першого півфіналу, який відбудеться 10 травня.


105