Кого з резервістів будуть призивати до армії: військовий дав детальне пояснення

Для оперативного доукомплектування залучать 46 тисяч резервістів оперативного резерву.

Про це на брифінгу повідомив військовий комісар Київського міського територіального центру укомплектування та соціальної підтримки Юрій Максимів.

До Збройних сил України буде призвано до 36 тисяч резервістів, до Нацгвардії та Державної прикордонної служби по 5 тисяч резервістів.

Генеральним штабом визначена кількість та спеціальності, які необхідні для оперативного доукомплектування.

“Є військова частина, у якій необхідне доукомплектування. Цій частині відомо, скільки має прибути офіцерів, солдатів, сержантів і за якими військово-обліковими спеціальностями. Саме така кількість поставляється у військові частини”, – зазначив Максимів.

Військовий пояснив, хто саме від сьогоднішнього дня призивається. Призов стосується резервістів, які добровільно підписали контракт, та резервістів, які відслужили службу, і перебувають у запасі оперативного резерву. І ті й інші викликаються на службу через військові частини.

“Є такий вид служби, як проходження служби у військовому резерві. Це військовозобов’язані, які підписали у добровільному порядку контракт проходження такої служби. У разі оголошення призову резервістів ці громадяни прибувають у свою військову частину за викликом. Також є категорія військовозобов’язаних, яка в особливий період призивалася по мобілізації, вони звільнилися, стали на військовий облік і такі військовозобов’язані зараховуються в обов’язковому порядку до оперативного резерву”, – зазначив Юрій Максимів.

Резервістів закликали не очікувати виклику, а прибувати до територіального центру укомплектування та соціальної підтримки у своїх регіонах.

“Мова йде про військовозобов’язаних, які або були призвані, або поступили на військову службу, починаючи з 18 березня 2014 року. Всі ці військовозобов’язані це або резервісти, які підписали контракт на проходження служби у Збройних силах у резерві, або ті, які відслужили і є резервістами оперативного резерву”, – наголосив київський міський комісар.

За словами Юрія Максиміва, визначена кількість, яка має прибути до ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Якщо потрібно більше резервістів, військовий головнокомандувач може збільшити цю кількість.


794