Поліція порушила справу через надання співачкою Alina Pash підробленої довідки про поїздку до Криму

Поліція порушила справу через надання співачкою Alina Pash під час нацвідбору на “Євробачення” підробленої довідки про поїздку до окупованого Криму. Через це її дискваліфікували з конкурсу.

Про це йдеться у відповіді правоохоронців на запит УНН.

“Відділом дізнання Печерського УП ГУНП у Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 358 ККУ за фактом можливої підробки документу”, — зазначили у поліції.

Через цю підроблену довідку співачку дискваліфікували з Нацвідбору, хоча вона перемогла на ньому. Але через підозри у підробці “Суспільне” не поспішало укладати з нею контракт.

У Нацвідборі на “Євробачення-2022” перемогла Alina Pash. На тлі цього спалахнув скандал через поїздку співачки до окупованого Криму, а деякі активісти звинуватили її в симпатії до Росії через світлини з Москви. Гурт Kalush посів у Нацвідборі друге місце.

Наступного дня на телеканалі “Суспільне” оприлюднили відповіді від Державної прикордонної служби щодо поїздки співачки Alina Pash в анексований Крим. У відомстві повідомили, що вона в’їхала та виїхала через український КПВВ. Однак згодом у соцмережах з’явилися підозри, що надана нею довідка є підробленою. Тому “Суспільне” звернулося до ДПСУ з проханням підтвердити її справжність. У ДПСУ підтвердили, що таку довідку не видавали, а саме відомство зберігає інформацію лише протягом пʼяти років.

У команді співачки повідомили, що довідку отримав член її команди, але там не дізнавалися, у який спосіб. Через цей скандал Alina Pash повідомила, що розірвала відносини зі своїм директором. Натомість на “Євробачення-2022” поїде гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце.


236