П’ятизірковий готель в Сучаві став найбільшим «табором біженців» Румунії

Готель Mandachi – найбільший “табір біженців” в країні, організований в готелі, – написав його власник Стефан Мандачі на своїй сторінці у Фейсбуці.

– Ми розмістили тут понад 3500 біженців (їх зареєстровано), забезпечили тимчасове проживання у сусідніх містах для понад 6000 людей та забезпечили безкоштовний транспорт по країні та Європейському Союзі для понад 5000 біженців з України. У нас є база даних понад 350 активних волонтерів. Ми надаємо медичне обслуговування, проживання, душові, триразове гаряче харчування, дитячі розваги, психологічну допомогу, супровід, транспорт… Все безкоштовно.

Стефан Мандачі є також засновником благодійного фонду Mama Jeni. Гуманітарний фонд четвертий рік фінансує програми підтримки людей і тварин, які потребують допомоги.

У 2020 році фонд отримав від пожертвувань 1,5 мільйона євро – найбільшу суму, зібрану з ініціативи фізичної особи в Румунії. При цьому ні копійки донорських грошей не було використано на виплати персоналу чи маркетинг.

“Фонд Mama Jeni виник із любові та болю, – пише пан Стефан на сторінці фонду www.mamajeni.ro. – Це був мій спосіб полегшити будь-які страждання, починаючи зі страждань від втрати моєї улюбленої матері Джені Мандачі. Щоб вшанувати її пам’ять, відбуваються всі акції допомоги… Багато журналістів запитували мене: “Чому ти допомагаєш багатьом людям?”. Це як запитати затятого рибака, чому він рибалить закоханого в живопис художника – чому малює або професійного танцюриста – чому він танцює? Я допомагаю людям та тваринам, тому що це має сенс для мене, змушує мене почуватися щасливим та дає мені невимовне задоволення”.


39