Хоробра боротьба українців та цинічна брехня Путіна: головні тези Байдена під час промови у Польщі

Американський президент Джо Байден, який перебуває з візитом у Польщі, виступив з промовою про війну Росії проти України.

Що сказав президент США Джо Байден під час виступу у Варшаві:

Через жорстокість Путіна, те, що сталося – вже велика гуманістична катастрофа Росії. Путін садить за протести. Від Путіна втекли вже 200 тисяч.

Він думав, що українці не воюватимуть за свою країну. Натомість російські військові зіткнулися з мужністю українців.

Сьогодні Росію придушила в себе демократію. І вони намагаються це зробити в інших місцях. Вони фальшиво говорять про етнічну солідарність, про висловлення своїх етнічних груп. Путін сказав, що він денацифікувати Україну. Це цинічна брехня. Він все знає.

Путін і Росія не зацікавлені в переговорах.

Путін думав, що українці встануть на коліна перед ним і приймуть те, що він хоче. Але українці вистояли, і жорсткі атаки зустрічаються сильним супротивом українського народу.

Російський народ, ще вчора ваша країна була країною 21 століття, тепер агресія Путіна відкинула Росію в 19 століття.

Ми маємо повністю відмовитися від російських енергоресурсів. Ми не можемо дозволяти автократу шантажувати світ. І ми маємо зруйнувати корекційний режим, який не дозволяє Росії стати демократичною державою.

Путін може і має закінчити цю війну. Європа має припинити свою залежність від палива із Росії. Це питання економічної та національної безпеки.


340