Росія планує відправку в Україну призовників без підготовки — Арестович

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що Росія відправить в Україну солдатів без досвіду, призваних під час весняної кампанії.

Свою думку він висловив в інтерв’ю російському правозахиснику та громадському діячу Марку Фейгіну.

“Не повинно бути жодних ілюзій. Звісно, кинуть [призовників в Україну]. Що треба зрозуміти російським мамам: зараз тут воює 50—60% строковиків уже або нашвидкуруч зліплених поневолі “контрактників”-строковиків, яким 18—19 років. У Путіна не залишилося жодних резервів взагалі. На офіцерські посади у підрозділах, які сюди кидають, беруть людей без вищої військової освіти. Треба розуміти, що техніки немає — вся техніка тут згоріла. Вашим синам не буде на чому тут воювати. Кинуть на іржавій, старій техніці. Якщо це станеться, це буде чисте смертовбивство”, — заявив він.

На думку Арестовича, якщо відправка в Україну призовників відбудеться, то під час “наступної хвилі” у повномасштабному вторгненні Росії братиме участь уже 80—90% строковиків.

“Ваші сини, не отримавши як слід військової підготовки, не маючи як слід озброєння, прийдуть на поталу нашим 35—45-річним мужикам, які складають квіт української піхоти. Злим неймовірно, які щойно спалили елітні дивізії, що складаються з контрактників із бойовим досвідом”, — попередив він.

З 1 квітня в країні-агресорі оголошено весняний призов, який триватиме по 15 липня. До російської армії збираються призвати 134,5 тисяч людей.


210