Український стронгмен здобув титул найсильнішої людини Європи: перемогу присвятив Україні

Український стронгмен Олексій Новіков здобув титул найсильнішої людини Європи на змаганнях, що відбувалися в британському Лідсі.

Про це інформує пресслужба Міністерства молоді та спорту України.

Новіков став першим у двох із п’яти вправ турніру. Він набрав 52 бали та посів підсумкове перше місце. Другим став шотландець Люк Столтмен, третім – грузин Константин Джанашіа.

За крок від призового місця на цих змаганнях залишився ще один українець Павло Кордіяка. У підсумку, Кордіяка посів четверте місце.

Під час нагородження Новіков заявив, що дуже радий своїй перемозі і звернувся до залу з проханням вшанувати пам’ять українців, які загинули у війні проти російських загарбників.

“Цю перемогу я присвячую Україні. Ми переможемо. Ми найсильніші, запам’ятайте це. Ми будемо найбільш квітучою країною на планеті. Ми будемо жити дуже добре. Я вам це обіцяю. Я багато подорожую і знаю, що Україна – це дійсно найкраща країна. Не хочу ніде жити, крім України. Слава Україні!

Це свято пройшло дуже весело і здорово, але зараз в Україні війна. Будь ласка, зробіть це для мене. Вшануйте хвилиною мовчання всіх загиблих”, – сказав Новіков.


113