У сусідній із Буковиною області уламки ракети пошкодили резервуари з хімікатами: стався витік у річку

Фото ілюстративне

На Тернопільщині через падіння уламків ворожої крилатої ракети в ніч на вівторок пошкоджені 6 резервуарів з органічними добривами, відбувся витік хімікатів.

Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш у Telegram.

“Вночі на території Тернопільщини, у Кременецькому районі, силами ППО була збита крилата ракета. Її уламки пошкодили 6 резервуарів з органічними добривами, внаслідок чого відбувся витік хімікатів, основною складовою яких є аміак. Вже через декілька годин вдалося ліквідувати витік. Фахівці Тернопільського лабораторного центру періодично роблять обстеження навколишнього середовища”, – написав В. Труш.

Повідомляється, що відбулося також забруднення води у річці Іква. Жителям населених пунктів поблизу річки рекомендували обмежити вживання води з криниць. У населені пункти доставляють питну воду.

Володимир Труш уточнив, що атаку на Тернопільщину було здійснено о 23:30 у понеділок. Уламки впали на склад мінеральних добрив і пошкодили шість резервуарів.

“Станом на ранок заміри не показали збільшення рівня шкідливих речовин. Однак повторні проби виявили перевищення рівня аміаку у ґрунті та річці Іква”, – повідомив він.


2 564