Просування Росії в Україні майже зупинилося: допомагає західна зброя

Західні аналітики вважають, що надана Україні зброя допомагає українським силам відновити перевагу, щоб знову переламати хід війни на свою користь.

Про це пише Українська правда з посиланням на The Washington Post.

“Просування Росії в Україні майже зупинилося, оскільки нещодавно доставлена ​​західна зброя допомагає українським силам відновити перевагу, яку вони втратили в останні місяці, відкриваючи вікно можливостей, щоб знову переламати хід війни на свою користь. Російські війська не досягли значних територіальних успіхів з моменту відступу України 2 липня з Лисичанська”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що цей відступ став єдиним значним стратегічним успіхом РФ.

Відсутність прогресу можна частково пояснити “оперативною паузою”, оголошеною міноборони РФ після взяття Лисичанська – щоб дати російським військам можливість “відпочити та розвинути свої бойові можливості”.

Але, за словами аналітика Інституту вивчення війни Джорджа Барроса, так звана пауза не зупинила спроби РФ промацати та проникнути на українські рубежі, а офіційне закінчення паузи, оголошене міністром оборони Сергієм Шойгу 16 липня, не призвело до помітного збільшення інтенсивності атак Росії.


10