Ще більше живої сили і озброєння: супутникові фото зафіксували стягування Росією техніки до Харкова

Збройні сили країни-агресорки РФ поблизу окупованої частини Харківської області збільшують присутність своєї військової техніки. Стягування живої сили озброєння зафіксував супутник Planet Labs.

Про це повідомляють “Схеми”.

Зазначається, що частину техніки транспортують залізницею і звозять її в село Соболівка Бєлгородської області Росії.

28 липня супутник зафіксував там збільшення кількості військової техніки та особового складу російської армії в порівнянні зі знімком з космосу цієї місцевості за 19 червня.

Не виключено, що це озброєння загарбники можуть використати на Ізюмському та Слов’янському напрямках.

Супутник Planet Labs також зафіксував скупчення військової техніки поблизу Соболівки — на північний захід та північний схід від села. Вона почала з’являтися там із початку повномасштабного вторгнення і поступово її кількість зростала. У порівнянні з червнем на цій території кількість техніки майже не змінилася, але супутник фіксував її переміщення.

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що далі ця техніка в основному переміщається в напрямку Ізюма, а потім у Слов’янськ, де тривають бойові дії. За його словами, це пов’язано з тим, що частина Харківщини, в яку ведуть дороги із села Соболівка, тимчасово окупована загарбниками, а це дозволяє російським військовим використовувати логістику окупованого регіону.


511