Сім проросійських партій оскаржують у Верховному Суді свою заборону

Майже половина проросійських партій оскаржують свою заборону в Верховному Суді. Так, наразі відомо вже про 7 із 16 подібних оскаржень.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Станом на 5 серпня відомо, що апеляційні скарги подали партії “Соціалісти”, “Союз лівих сил”, ОПЗЖ, “Партія Шарія” та “Соціалістична партія України”. Останніми скарги на рішення Восьмого апеляційного суду Львова (ВААС) подали “Прогресивна соціалістична партія України” Наталії Вітренко та партія “Щаслива Україна” (раніше “Успішна країна”) — політична сила ексміністра доходів та зборів часів Януковича Олександра Клименка.

Верховний Суд уже почав розглядати апеляційні скарги “Союзу лівих сил” та партії “Соціалісти”, у цих справах уже відбулися перші засідання, які відвідав аналітик партійних фінансів Руху ЧЕСНО Ігор Фещенко.

“Розгляд апеляційних скарг у Верховному Суді сильно контрастує з їх розглядом у суді першої інстанції, — розповідає Ігор Фещенко. — У першу чергу йдеться про відкритість процесу. Верховний Суд допускає на засідання не лише журналістів, а й вільних слухачів, тоді як Восьмий апеляційний суд Львова, прикриваючись карантином, створював штучні перешкоди й не допустив журналістів на три чверті засідань по забороні партій”.


159