Найскладніша зима: що обов’язково потрібно купити кожному українцю

Зима вже зовсім скоро й опалювальний сезон несе чимало сюрпризів українському населенню, тому необхідно бути напоготові. Що обов’язково потрібно купити, аби тепло пережити зиму?

Ніхто не знає, як пройде опалювальний сезон в України цьогоріч, саме тому варто бути завжди готовими.

Теплі речі

Найперше зробіть аналіз свого зимового гардероба і закупіться додатково теплим одягом. Насамперед це взуття й устілки до них, зимові куртки, рукавиці, светри, тепла білизна (можна термобілизну), вовняні шкарпетки, теплі домашні халати, а також інші флісові та хутряні речі, що можуть зігріти як на вулиці, так і вдома.

Для того, щоб вночі спати у теплому ліжку, обирайте пухові ковдри. Можна ще придбати спальний мішок, завдяки якому спати у ліжку буде зовсім не холодно. Звичайно, й грілки у ліжко не будуть зайвими.

Електричні приклади для утеплення

Як підкреслює експерт з ЖКП Олег Попенко, у коментарі 24 каналу, електрообігрівач цієї зими точно не буде зайвим. Звичайно, якщо у будинку справна електромережа. Також, він радить обирати сучасні електричні обігрівачі, адже вони у порівнянні зі старовинними масляними радіаторами, досить економніші. Електричний обігрівач зможе замінити центральне опалення, якщо з ним виникатиме проблема.

Можна дозволити собі й електричний конвектор, проте врахуйте при покупці його досить не дешеву ціну.

Додайте до списку обов’язкових речей електрочайник, аби зігріти воду у випадку відключення газу, світильник, що працює на батарейках, електроковдру та електропростирадла.

Інші альтернативні речі

Раніше мер Львова Андрій Садовий наголосив, що мешканцям будинків слід закупити буржуйки. Але буржуйка у квартирі – досить небезпечний спосіб опалення. Тому їх використовуйте тільки, якщо живете у власному будинку, де варто, як і у квартирі, подбати про теплоізоляцію дверей та вікон.

Якщо у багатоквартирному будинку не утеплений під’їзд, то мешканцям необхідно зібратися і власними зусиллями про це подбати, аби зимою було ще тепліше. Можна також влаштувати пункт обігріву в підвалі, якщо виникатиме потреба спускатися через ракетну небезпеку в укриття.

Варто запастися про всяк випадок свічками, запальничками, сірниками, ліхтариками, сухим спиртом, на якому можна підігрівати їжу.

Кому цієї зими буде найважче

Під час телемарафону Ірина Верещук, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, наголосила, що найгірша ситуація з опаленням буде на тимчасово окупованих територіях в Запорізькій області.

Крім цього, у решти окупованих областей ситуація з опаленням буде не кращою, тому усім жителям рекомендовано виїхати якомога швидше.


839