«Зараз це дуже важливо»: Зеленський закликав зберігати темп контрнаступу

Президент і головнокомандувач української армії Володимир Зеленський вважає, що зараз найважливіше для України зберігати темпи звільнення територій від російської окупації.

Про це сказав Зеленський у відеозверненні, опублікованому в соцмережах.

“Зараз це дуже важливо. Темп. Темп у стабілізації у звільнених районах, темп у русі наших військ, темп у відновлені нормального життя на звільненій території і темп у підтримці партнерів. Ми говоримо про це чесно. Темп надання допомоги Україні має відповідати темпу нашого руху”, – сказав президент.

За словами Зеленського, це питання розглядалося на засіданні Ставки верховного головнокомандуючого у понеділок.

За його словами, Україна зараз стабілізує ситуацію у звільнених районах Харківської області і настільки міцно тримає там свої позиції, що окупанти “відчутно панікують”.

“Ми попереджали: варіантів у російських військових тільки два – втеча з нашої землі або полон. У колаборантів варіанти схожі”, – наголосив президент.

Зеленський подякував поліції за швидке відновлення правопорядку на щойно звільнених територіях.

Що передувало:

За останніми даними американського Інституту дослідження війни, український контрнаступ у Херсонській області прогресує – росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції, а не зупинити його або відкинути.

Також українські війська продовжують зміцнювати позиції на східному березі річки Оскіл у Харківській області, незважаючи на зусилля Росії щодо їх стримування.

12 вересня аналітики Інституту вивчення війни констатували, що захисники України швидким темпом відвоювали майже всю територію Харківської області.


107