В Україні збільшать штрафи за номерні знаки – Рада ухвалила закон

Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів.

Відповідний Закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (№7365) ухвалили 274 народних депутатів.

У пояснювальній записці зазначено, що основною метою законодавчого акту є забезпечення належної ідентифікації транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому руху, та створення ефективного механізму відповідальності за порушення встановлених вимог, правил та порядку використання номерних знаків.

Зміни до Закону України “Про дорожній рух” спрямовані на удосконалення порядку присвоєння та виготовлення номерних знаків, запобігання виникненню корупційних ризиків у роботі територіальних сервісних центрів МВС.

Законом внесено зміни до діючої редакції ч. 6 ст. 121 КУпАП, щодо виокремлення в самостійну загальну норму адміністративно-караних порушень порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів.

Доповнено главу 10 КУпАП нової нормою – ст. 121-3 КУпАП, що встановлюватиме підстави притягнення водіїв транспортних засобів до адміністративної відповідальності у випадку вчинення ними відповідних порушень: керування транспортним засобом без номерного знаку, з номерним знаком, що не належить цьому засобу, з номерним знаком, що не відповідає встановленим вимогам, закритим, перевернутим, брудним, неосвітленим тощо.


283