Війна змінила погляди на життя: історія студента з Маріуполя

Кореспондентка molbuk.ua поспілкувалася зі студентом Максимом Баклановим, який приїхав з Маріуполя та поцікавилася, коли хлопець переїхав до Чернівців та чим зараз займається.

– Я жив у Приморському районі, тоді це було далеко від бойових дій. До початку війни відчувалася метушня у місті. 24 лютого у Маріуполі ще нічого не було, 25 також. Згодом почало все зникати… Згадую, що на вулиці тоді було дуже холодно, а в будинку немає ні газу, ні електрики, ні води, – розповідає Максим.

До початку війни хлопець ніколи не був на заході України. Коли в місті стало геть небезпечно, Максим з друзями та матір’ю переїхали до Бердянська, а звідти через півтора місяця завдяки Червоному Хресту – в Чернівці.

– Спочатку ми вирішили переїхати до Бердянська, але коли там також зник зв’язок, переїхали до Чернівців. Виїхати було складно, ми шукали оголошення, питали людей, чи буде якийсь автобус. Коли дізналися про допомогу Червоного Хреста, зібралися і поїхали, – згадує Максим. – На власні очі окупантів не бачив, проте на виїзді з міста застали згорілу російську техніку.

Війна змінила погляди на життя

У Маріуполі в хлопця залишилися батько та бабуся. Максим каже, що вони намагаються підтримувати зв’язок.

– До Чернівців я переїхав з мамою. Там, де жила вона, квартира згоріла, а в іншому будинку залишилися батько та бабуся, – розповідає хлопець.

Після переїзду до Чернівців Максим почав займатися акторською майстерністю. Зараз у планах студента вступити на магістратуру до вищого навчального закладу за кордоном.


240