Яблучні пироги бувають різними, але чому б не порадувати себе і близьких справжнім яблучним Наполеоном. Його просочують казковим кремом “Пломбір”, щоб досягти неймовірного смаку і найніжнішої текстури.
Інгредієнти на форму розміром 30 см в діаметрі:
– 200 г сметани (20%)
– 2 жовтки
– 1 ст. л. оцту
– 800 г борошна
– 2 упаковки маргарину (по 250 г)
– 700 г очищених яблук
– 400 мл води
– 100 г цукру
– 100 мл молока
– 100 г кукурудзяного крохмалю
– 350 г цукру
– 4 яйця
– 2 ч. л. ванілі
– 650 мл молока
– 40 г вершкового масла
– 250 мл жирних вершків
– 2 ст. л. цукрової пудри
Покрокове приготування
Для коржів змішайте жирну сметану з жовтками і оцтом.
У глибоку миску просійте борошно і натріть туди ж на терці холодний маргарин. Перетріть маргарин з борошном в крихту.
Зробіть по центру крихти виїмку і влийте туди сметану, змішану з жовтками та оцтом. Замісіть тісто руками. Зберіть його в приплюснуту кулю і покладіть в пакет. Поставте в холодильник на 8 годин.
Дістаньте тісто і розріжте на 8 рівних частин. Притрусіть поверхню борошном і розкатайте корж, виріжте.
Випечіть кожний корж, попередньо проколовши вилкою.
Випікайте протягом 10-20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Наріжте очищені яблука тонкими скибочками.
Приготуйте сироп з води та цукру. Додайте нарізані яблука в сироп і відваріть до м’якості (2-3 хвилини).
167