В Україні будуть жорсткіші обмеження використання електроенергії – ОП

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що енергетики змушені запроваджувати жорсткіші обмеження електроенергії, щоб не допустити повного знеструмлення центральних регіонів країни.

Про це він написав у Телеграм.

“Сьогодні вночі російські терористи знову атакували нашу енергетичну інфраструктуру. Пошкоджено обладнання в центральних областях”, – зазначив він.

За словами Тимошенко, розмір необхідного обмеження електроенергії у Києві, а також Київській Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях регулюватиметься залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

“Продовжуємо працювати разом із представниками обласних військових адміністрацій, Києва, “Укренерго”, Міненерго та ДПЕК над вирішенням питання”, – додав представник ОП.

Відключення світла в містах України
У суботу, 22 жовтня, армія РФ здійснила масовану ракетну атаку по енергетичних об’єктах в різних областях України.

Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України для стабілізації роботи енергосистеми.

Керівник НАК “Нафтогаз-Україна” Юрій Вітренко заявив, що ця зима буде “найгіршою в історії” через перебої з постачанням електроенергії та опалення. Російські війська зруйнували майже 40% об’єктів енергетики на території країни.

Тим часом у Львівській області створили графіки аварійних відключень світла за групами. Тепер жителі Львівщини можуть дізнатися, до якої групи належить їхнє помешкання і приблизний час відключень у конкретний день.


390