Для наступу з Білорусі потрібно близько 50-70 тисяч військових, — Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Україна постійно готується до ймовірного наступу з боку Білорусі. Проте для наступу з Білорусі на Україну потрібно близько 50-70 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін, передає “Укрінформ”.

“У першу чергу ми будемо впевнені (щодо підготовки наступу з боку Білорусі — ред.), коли на території Білорусі з’явиться достатня кількість ворожих військ, посилено угруповання військ до близько 50-70 тисяч військовослужбовців, тоді ми зможемо говорити, що вони готові до чергового наступу. Поки що ми цього не спостерігаємо”, – сказав Силкін в ефірі телемарафону.

Помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ додав, що наразі з території Росії до Білорусі заїхало майже 4 тисячі військовослужбовців, але цього, за його словами, недостатньо для чергового наступу.

Втім, як зауважив Силкін, на цю мить військові полігони Білорусі готуються до прийому військовослужбовців. “На кожному полігоні для підготовки створено умови для прийому близько 5 тисяч солдатів”, – сказав Силкін.

“Ми вже готові, і готуємося, всі війська в постійній бойовій готовності. Тривають заходи з мінування території. Також тривають заходи з постійних тренувань підрозділів, які у близькості до держкордону з Білоруссю. Я вважаю, що ми ще довгий час не знайдемо порозуміння ані з Росією, ані з Білоруссю, тому зараз йде робота над тим, щоб замінувати всі шляхи. Кожну стежину ми мінуємо, знищуємо мости, які ведуть на нашу територію”, – зазначив він.

За словами Силкіна, з тієї кількості військових, що потрібна для наступу з Білорусі на Україну, лише 20 тисяч – військовослужбовці РФ, решта, до 70 тисяч – військові Білорусі, зокрема, підрозділів спеціального призначення, регулярного війська.

Помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ зазначив, що як на початку повномасштабного вторгнення білоруська сторона не наважилася задіяти у воєнних діях своїх військових, так і зараз є сподівання, що вони не наважаться на наступ:
“Бо здоровий глузд переконає навіть злочинну владу Білорусі не вступати у війну”.


0