Світовий банк виділив Україні 60 мільйонів доларів позики: на що підуть гроші

Сьогодні, 22 листопада, державний бюджет України отримав 60 млн доларів фінансування від Світового банку. З цих коштів 50 млн доларів надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку, решта – 10 млн доларів як гарантії від Латвії.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

“Ми вдячні уряду Латвії та команді Світового банку за підтримку фінансової стабільності України. Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні”, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Ці позики Україна отримала у межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”.

Строк погашення кредиту від МАР – 10 років з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 %, комісія за зобов’язання – 0,25 % річних від незнятого залишку.

Кредит від Латвії Україна повинна погасити впродовж 18,5 років з 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 % та комісія за зобов’язання – 0,25 %.

“Кошти буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях”, – зазначили в уряді.


131