Нідерланди готові викупити в Німеччини танки Leopard і передати їх Україні


Нідерланди готові викупити в Німеччини танки Leopard і передати їх Україні

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що країна готова передати викуплені в Німеччини танки Україні безкоштовно

Нідерланди планують викупити 18 танків Leopard 2, які раніше країна взяла в оренду в Німеччини, аби передати їх Україні в межах танкової коаліції. Про це 24 січня повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в інтерв’ю Frankfurte Allgemeine Zeitung.

За його словами, після викупу Нідерланди. Планують передати танки Україні безкоштовно.

«Ми взяли їх в оренду, а це означає, що ми можемо їх купити, а це означає, що ми можемо їх безкоштовно віддати», – сказав він.

Він додав, що Україна потребує сучасних західних танків, однак наголосив, що передавати танки необхідно лише в координації з іншими країнами, наприклад Фінляндією та Португалією.

Тепер рішення про постачання танків Leopard має ухвалити німецький уряд. Якщо Німеччина відмовить, то Нідерланди з іншими країнами повинні будуть самі ухвалити рішення про постачання танків на двосторонній основі.

Раніше Нідерланди за погодженням із Німеччиною передали Україні самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000. Для передачі Україні танків Leopard 2 потрібна згода Німеччини як країни-виробника.

Про готовність передати Україні сучасні бойові танки німецького виробництва заявила Польща (щонайменше роту танків), Фінляндія та Норвегія (8 танків).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter