США перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22

Винищувач F-22

На базу Військово-повітряних сил (ВПС) Великої Британії зі Сполучених Штатів прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в межах місії посилення східного флангу НАТО, пише «АрміяInform» з посиланням на відомче видання Пентагону Stars and Stripes.

«США на тлі розширення НАТО на схід перекидають з Аляски до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22 з метою стримування Росії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вночі у вівторок, 26 липня, винищувачі «Раптор», здатні виконувати місії як «повітря-повітря», так і «повітря-земля», прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Британії Лейкенгіт. З неї F-22 перебазуються до польського міста Ласьк, де дислокується 32-га тактична база польської авіації.

Передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення посилити захист східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Нагадаємо, на цьому саміті НАТО визнало Росію найсерйознішою загрозою своїй безпеці.

Місія із захисту повітряного простору, зокрема, передбачає збільшення систем протиракетної оборони наземного та повітряного базування біля східних кордонів НАТО.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter