Мер Львова закликав виходити з українськими прапорами в Німеччині попри заборону


Мер Львова закликав виходити з українськими прапорами в Німеччині попри заборону

фото AP

Український прапор є символом боротьби проти сучасного нацизму під назвою «рашизм»

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав 8-9 травня виходити з українськими прапорами на вулиці міст світу та, зокрема, Німеччини, у столиці якої заборонили використання в ці дні української символіки. Адже український прапор, заявив мер, зараз є символом боротьби проти сучасного нацизму під назвою рашизм.

Мер Львова нагадав про гасло «Ніколи знову», з яким мирна Європа відзначала День перемоги над нацизмом 8 травня. І зараз це «знову» настало. «Сьогодні новому тоталітаризму, абсолютному злу під назвою рашизм, протистоїть Україна», – написав Андрій Садовий у Facebook.

Мер Львова закликав протидіяти забороні, яку запровадила поліція Берліна та виходити на вулиці з українськими прапорами.

«Я закликаю всіх вільних людей світу, і перш за все в Німеччині, вийти в ці дні на вулиці під синьо-жовтими прапорами та вивішувати їх на своїх будинках. Сьогодні саме цей прапор є запорукою того, аби жахи війни не прийшли до вас «ніколи знову», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, влада Німеччини готується до можливих провокацій 8 та 9 травня. У Берліні разом із проросійською символікою обмежили використання на заходах прапорів України «для уникнення провокацій». Посол України Андрій Мельник назвав таке рішення «скандальним» та закликав скасувати цю заборону.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter