Лукашенко заявив про білоруські порти на «російській Балтиці»


Лукашенко заявив про білоруські порти на «російській Балтиці»

Лукашенко хоче збудувати морські порти на території на «російської Балтики»

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив про плани збудувати два білоруські морські порти на узбережжі Балтійського моря. Про це 5 березня повідомив провладний білоруський телеграм-канал «Пул Первого».

За словами Лукашенка, будівництво портів він узгодив з Путіним ще до початку війни в Україні.

«Нам потрібні свої порти. Тому в оперативному порядку було визначено місця. Місця дуже добрі. Мені вже доповіли. Разом поїдемо навесні. Може, у червні місяці. Подивимося, як там триває будівництво. Протягом двох років у нас там будуть порти. Ми вантажитимемо свої вантажі там у своїх портах, – заявив Олександр Лукашенко.

Варто нагадати, що Білорусь не має безпосереднього виходу до моря, а росіянам належить лише незначна частина узбережжя в районі Калінінграда і Фінської затоки і навряд чи вони погодяться на будівництво білоруських портів поруч зі своїми. Натомість майже усе узбережжя у регіоні належить іншим балтійським країнам – Литві, Латвії та Естонії.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про виключення Росії з Ради держав Балтійського моря через вторнення російських військ в Україну. У цій війні Білорусь виступає союзником Росії.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter