Всі країни-члени НАТО згодні з тим, що Україна має стати членом альянсу, – Столтенберг

У липні НАТО обговорить членство України в альянсі

Усі держави-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) погодилися з тим, що Україна зрештою стане його учасницею. Проте зараз основна увага приділяється забезпеченню перемоги країни у війні над агресором Росією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю у форматі «Рамштайн» на авіабазі в Німеччині 21 квітня, пише Reuters.

Дипломат наголосив, що після завершення розв’язаної Росією повномасштабної війни проти України Київ повинен мати «сили стримування, щоб запобігти новим атакам». Саме тому країни-члени Альянсу нині головну увагу приділяють тому, щоб українці перемогли.

Крім того, як повідомляє «Європейська правда», Володимир Зеленський прийняв запрошення взяти участь у саміті НАТО у Вільнюсі в липні.

«Президент Зеленський і я обговорили підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі в липні. Я запросив його взяти участь у зустрічі, і я радий, що він прийняв запрошення та візьме участь у саміті НАТО в Вільнюсі», – сказав Столтенберг, прибувши на зустріч у форматі «Рамштайн» у Німеччині.

Зазначимо, що напередодні, 20 квітня, Єнс Столтенберг приїздив до Києва з візитом, який став для нього першим від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським, котрий наголосив, що «бар’єрів для ухвалення політичних рішень» щодо членства країни в НАТО немає. Також, за його словами, гарантії безпеки мають бути вже зараз, але не стати альтернативою вступу до блоку.

Єнс Столтенберг висловив беззаперечну підтримку НАТО Україні. Зокрема запевнив, що вона розпочалася після окупації Криму в 2014 році й не ослабне аж до післявоєнної відбудови нашої держави.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter