Російського опозиціонера Алєксєя Навального засудили до 19 років в’язниці

Російська влада переслідує Алєксєя Навального тривалий час

Московський міський суд на виїзному засіданні засудив російського політика Алєксєя Навального до 19 років колонії у справі про «екстремізм», повідомили російські ЗМІ. Відомо, що Навальний перебуватиме в колонії «особливого режиму».

Як зазначає «Настоящее время», також суд виписав Навальному 85 тис. рублів штрафу. Раніше суд також штрафував політика на 1,2 млн рублів.

Разом із Навальним у справі проходить колишній співробітник його штабу Даніель Холодний. Йому призначили позбавлення волі в колонії загального режиму, але на який саме строк – незрозуміло, оскільки через погану якість трансляції журналісти не змогли цього зрозуміти. Прокурори вимагали посадити Холодного на 10 років, пише «Медуза».

19 років – це загальний строк, який Навальний має провести в колонії за вже винесеними вироками. Раніше його засудили до дев’яти років колонії за звинуваченням у шахрайстві та неповагу до суду.

Засідання відбувалося у виправній колонії №6 у Володимирській області, де Навальний відбуває дев’ятирічний строк.

Нагадаємо, російська влада переслідує Навального тривалий час. Його навіть отруїли, однак після лікування він повернувся в Росію. Раніше Навальний не підтримував повернення Криму Україні, вважаючи його фактично російським, хоча й казав, що Росія захопила його з порушенням міжнародного права. Однак вже через рік після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке Навальний засудив, він визнав, що Україні потрібно повернути всі захоплені землі, визнавши її кордони в межах 1991 року, а також виплатити їй компенсацію. Водночас Навальний вважає винним у війні лише Путіна.