ГУР підтвердило підрив залізничного моста в Росії, яким перевозили боєприпаси

Вранці понеділка, 4 березня, у Самарській області Росії невідомі підірвали залізничний транспортний міст. Внаслідок вибуху була пошкоджена опора, через що мостом не можуть рухатися поїзди, повідомили російські пропагандистські канали. Згодом у прес-службі ГУР підтвердили підрив мосту та повідомили, що через нього окупанти переправляли боєприпаси та військову продукцію з прилеглого заводу.

Вибух прогримів на перегоні «Звєзда – Чапаєвськ» у Самарській області. За даними росіян, невідомі підірвали опору мосту приблизно о 6:15 за місцевим часом.

Підрив опори паралізував рух потягів цим шляхом. У прес-службі ГУР повідомили, що через міст регулярно перевозили боєприпаси для війни в Україні. Наразі не можуть проїхати чотири потяги, у регіоні оголошено план «Загорск». Що саме передбачає план, росіяни не уточнили, проте заявили, що територію навколо мосту оточили, а на місці працюють російські спецслужби.


У Росі підірвали міст
Підірваний міст у Чапаєвці

«Залізнична гілка використовувалась державою-агресором для транспортування військових вантажів, зокрема інженерних боєприпасів, вироблених заводом АТ “Полімєр” у місті Чапаєвськ самарської області. З огляду на характер пошкоджень залізничного моста, його використання тривалий час буде неможливим», – повідомили у прес-службі ГУР.

За даними росіян, у моста пошкоджені металоконструкції, що значно ускладнює його ремонт. Зазначимо, міст розташований всього за 4 км від заводу «Полімєр». Крім того, Чапаєвка розташована за понад 760 км від кордону з Україною. Хто підірвав опори мосту, наразі невідомо.

Додамо, у липні 2023 року у Чапаєвці прогримім вибух на заводі «Промсінтез», який виготовляє вибухові речовини для боєприпасів. Завод розташований через вулицю від «Полімера». Внаслідок вибуху щонайменше шестеро людей загинули, та ще двоє постраждали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *