У Дональда Трампа стріляли на передвиборчому мітингу: що відомо

У Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в місті Батлер у штаті Пенсільванія.

Про це пише Бабель з посиланням на американські ЗМІ.

На відео з виступом Трампа чути звуки, схожі на постріли — Трамп торкається свого правого вуха й осідає на підлогу, до нього підбігають агенти Секретної служби США. На відео у Трампа закривавлене вухо, він залишає сцену у свідомості та грозить кулаком.

Через стрілянину є загиблі, пише The New York Times. Секретна служба США заявила, що загинув один із учасників мітингу та ймовірний нападник, ще дві людини у важкому стані. Стрільця вбили співробітники Секретної служби.

За даними Associated Press, стрілянину розслідують як замах на вбивство Трампа. Розслідування очолює ФБР, проте до нього долучаться й інші відомства. Інформації про нападника та його мотиви поки немає.

Як пише CNN, нападник стріляв не з натовпи на мітингу, а з високої будівлі неподалік. Очевидець стрілянини заявив BBС, що за кілька хвилин до пострілів разом з іншими людьми бачив людину, яка підіймалася на сцену з гвинтівкою, і намагався попередити поліцію про це, але безрезультатно.

Окружний прокурор Батлера Річард Голдінджер підтвердив, що стрілець перебував на даху і стріляв з відстані в “кілька сотень ярдів Довідка
Трохи більше ніж 0,9 метра”.

“Для цього знадобилася б гвинтівка”, — заявив прокурор. OSINT-фахівці аналізують стрілянину: згідно з імовірною геолокацією розташування Трампа і стрілка, їх розділяла відстань близько 125 метрів.

Трамп уже прокоментував стрілянину. Він заявив, що куля “пробила верхню частину правого вуха”, у нього була сильна кровотеча.

“У мене влучила куля, яка пробила верхню частину мого правого вуха. Я відразу зрозумів, що щось не так, почув свист, постріли і відчув, як куля розриває шкіру. Почалася сильна кровотеча, і тоді я зрозумів, що відбувається”, — заявив Трамп.

Він висловив співчуття загиблому на мітингу та подякував Секретній службі США.

“Неймовірно, що таке може статися в нашій країні. Зараз про стрільця, який уже мертвий, нічого не відомо”, — додав Трамп.