У Польщі тимчасово закрили з’їзд із дороги на місці ДТП українських автобусів

У Польщі тимчасово закрили з’їзд із дороги на місці ДТП українських автобусів
У Польщі на автомагістралі А4 тимчасово закрито з’їзд з дороги до пункту обслуговування пасажирів (ПОП) “Кашице”, де 6 та 22 березня розбилися два українські автобуси, що призвело до загибелі та численних травм пасажирів.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Генеральної дирекції національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Польщі Шимон Пехов’як.

“ПОП “Кашице” було закрито, аби спеціально створена комісія в GDDKiA вирішила, як можна покращити безпеку на цьому відрізку дороги”, – поінформував Пехов’як.

Він наголосив, що після обох автобусних катастроф спеціальні комісії оглядали місце трагедії і не виявили проблем з дорожньою інфраструктурою. Водночас нинішнє вилучення з експлуатації ПОП “Кашице” має на меті визначити, чи додатково щось можна зробити в цьому місці, аби на майбутнє виключити подібні трагедії.

Пехов’як зазначив, що до комісії входять експерти GDDKiA з Підкарпатського та інших регіонів країни. За його словами, поки що невідомо, скільки часу комісія вивчатиме це питання і коли ПОП “Кашице” буде повернуто в експлуатацію.

ДТП з українськими автобусами у Польщі: що відомо

6 березня при з’їзді до пункту обслуговування пасажирів (ПОП) “Кашице” у Підкарпатському воєводстві за 30 км від кордону з Україною в аварію потрапив автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 осіб громадян України. На місці загинули п’ятеро українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. Згодом у лікарні помер шостий пасажир цього автобуса.

Згодом, у ніч проти 22 березня у тому ж місці в аварію потрапив український автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці. Він з’їхав з дороги, пробив відбійник у кінці з’їзду до ПОП “Кашице” і впав у придорожній рів. В автобусі перебувало 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ятеро людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Органи прокуратури у Польщі висунули обвинувачення у спричиненні ДТП обом водіям автобусів. Вони свою провину не визнають. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Станом на сьогодні вже всіх постраждалих виписано з лікарень Підкарпатського воєводства.


17