Загострення на Близькому Сході: лідери ісламських країн провели екстрене засідання

Загострення на Близькому Сході: лідери ісламських країн провели екстрене засідання

Організація ісламського співробітництва, що складається з 57 членів, провела екстрене онлайн-засідання, закликавши Ізраїль зупинити ракетні обстріли Смуги Гази.

Про це пише Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд Ібн Фейсал закликав міжнародне співтовариство співпрацювати над припиненням військових операцій у регіоні, зробивши акцент на тому, що саме Ізраїль має зупинити свої військові дії.

У свою чергу, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу звинуватив Ізраїль у насильстві.

“Тільки Ізраїль несе відповідальність за недавню ескалацію в Східному Єрусалимі, на Західному березі і в Смузі Гази. Наші попередження Ізраїлю минулого тижня залишилися без уваги “, – сказав Чавушоглу.

Голова МЗС Палестинської національної адміністрації Ріад Малкі розкритикував Ізраїль, назвавши його “державою апартеїду”, що практикує “жорстокість проти нашого народу в Газі”.

Водночас сьогодні прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що удари ізраїльської армії по радикальним палестинським угрупованням в Смузі Гази триватимуть “стільки часу, скільки буде потрібно” для гарантування безпеки країни.

Угруповання “Хамас” теж заявило, що ракетні обстріли триватимуть.

За даними палестинців, число загиблих в Газі зросло до 174-х (49 загиблих – діти). Ізраїль повідомив про 10 загиблих, в тому числі про двох дітей.


2