Сотні машин у чергах на польсько-українському кордоні: заробітчани масово повертаються до Європи

На західному кордоні України перед пунктами пропуску на виїзд до Польщі утворилися кілометрові черги. Це сезонне і очікуванні явище, адже після святкування новорічно-різдвяних свят українці повертаються на роботу до європейських країн.

Що відбувається на кордоні 9 січня, розповіла кореспондентка ТСН.19:30.

На усіх пунктах пропуску у Львівській області, а їх шість, у чергах понад шість сотень автомобілів. Найбільше у “Краковці”. Тут три кілометрова черга. Водії діляться:

“Шість годин майже. Дуже багато. Буває – година-дві. Найдовше стояли – дев’ять годин, а нині шість вийшло”

“Вже сім годин. Посвяткували і назад на роботу”.

За денну зміну, а це дев’ять годин, українські прикордонники пропустили 450 автомобілів. Провели переговорили з польською стороною, аби ті теж, за можливості, забезпечили динамічний пропуск.

“Це накопичення прогнозоване. Збільшено кількість складу змін прикордонних нарядів. Здійснюється оформлення на всіх наявних смугах в пунктах пропуску. У пункті пропуску “Краківець” є чотири смуги руху для легкових транспортних засобів”, – розповів начальник відділення інспекторів прикордонної служби “Краківець” Сергій Веретільник.

Найбільші скупчення авто на пунктах пропуску “Шегиня” і “Краковець”, бо звідси через територію Польщі найзручніше добиратися до інших країн Європи. До слова, для виїзду до Польщі, крім сертифікату про вакцинацію, треба мати ПЛР-тести або антиген. Їх роблять і на самому пункті пропуску і перед ним.

Пік черг перед пунктами пропуску прогнозують на сьогоднішню ніч і на завтра. Втім, скупчення авто можуть виникати аж до кінця тижня.


423