Pfizer і BioNTech почали випробування вакцини проти Омікрону

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech почали клінічні випробування вакцини проти коронавірусу з акцентом на захист від штаму Омікрон.

Як повідомляє Pfizer, компанії починають клінічні випробування вакцини-кандидата для оцінки її безпеки, переносимості та імуногенності.

Дослідження проводитимуть на здорових людях у віці від 18 до 55 років.

“Хоча дослідження і реальні дані показують, що бустери продовжують забезпечувати високий рівень захисту від важких захворювань та госпіталізації через Омікрон, ми визнаємо необхідність бути готовими до того, що цей захист з часом ослабне”, – заявила старший віце-президент і керівник відділу досліджень і розробок вакцин в Pfizer Катрін Янсен.

За словами генерального директора і співзасновника Biontech Угура Шахіна, нові дані доводять, що імунітет від Covid при Омікроні слабшає швидше, ніж було з попередніми штамами.

“Це дослідження є частиною нашого науково обґрунтованого підходу до розробки вакцини на основі варіантів, яка забезпечує такий же рівень захисту від Омікрону, як від більш ранніх варіантів, але з більшою тривалістю захисту”, – додав він.


75