Голова Пентагону про покинуті трупи російських окупантів: Це огидно. Росія має забрати їх

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що російське військове керівництво зобов’язане подбати про те, щоб доставити до Росії тіла загиблих в Україні військових.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу NBC.

“Я думаю, що це більш ніж розчаровує, якщо це так. Це огидно, на мою думку. Керівництво зобов’язане своїм військам дбати про них і, якщо щось трапляється, повернути останки”, – сказав Остін.

Відповідаючи на запитання про те, чи це правда, що російські військові кидають техніку і кидаються тікати, міністр зазначив, що не може це підтвердити, оскільки американські літаки не літають над Україною і військові країни не є учасниками конфлікту, проте наголосив, що професійні військові завжди серйозно ставляться до того, щоб повернути тіла загиблих на батьківщину.

Росія лише на четвертий день війни визнала факт загибелі її військових в Україні та лише сьомий день назвала кількість загиблих. За інформацією російського міноборони, загинуло 498 людей.

Президент України Володимир Зеленський 2 березня заявив, що за тиждень війни Росії проти України загинуло майже 9000 російських окупантів.

“На миколаївському напрямку окупантам доводиться десятками вертольотів забирати своїх 200-х та 300-х. 19 років, 20 років – що вони бачили в житті, крім цього, крім вторгнення на чужу землю?” – заявив президент. Він додав, що більшість загиблих залишаються в Україні та закликав російських військових звертатися до командування з вимогою повернути тіла додому”

[b]
224