Тварин-біженців із України приймає готель Сучави: як дістатися

Окремий готель у Сучаві спеціалізується на прихистку біженців з України з домашніми тваринами.

Його господар закликає вивозити із зони воєнних дій усіх домашніх тварин – їх розмістять безкоштовно, пише molbuk.ua

“Не кидайте своїх собак в Україні! – з таким закликом звернувся до біженців засновник благодійного фонду Стефан Мандачі на своїй сторінці у Фейсбук. – Якщо у вас є друзі-українці, повідомте їм, що в Сучаві, по вул. Sofia Vicoveanca, 106 (готель Mandachi) ми приймаємо собак, котів та інших тварин. У мене розбите серце, коли я знаю, скільки собак не пощастило перевезти через кордон. Вони залишалися голодними, спраглими, покинутими під бомбами росіян! Наразі ми розмістили в готелі сотні собак і котів. Повідомте українським біженцям, що вони можуть приїхати в Mandachi Hotel Suceava з тваринами!”

За словами власника готелю, серед поселених у готелі чотирилапих біженців є навіть тварини-рекордсмени.

“Чемпіон світу, кіт Слон (так його називають) став біженцем. Його власниця прибула до нас із 7 котами та 2 собаками”, – пише благодійник.

Пан Стефан висловив особливу подяку водіям:

“Відомо, що іноді у власників тварин виникають проблеми з транспортуванням (у деяких людей алергія, інші водії їх не перевозять, тому що тварини все одно їм заважають). Але ті перевізники, які погоджуються перевезти тварин, заслуговують на величезну подяку. Дуже дякую! Наголошуємо, що у наш готель “з тваринами”, ми приймаємо тварин без обмежень у кількості”.

“Житло, утримання, послуги, опалення, електроенергія, зарплата працівникам, технічне обслуговування, прибирання, дезінфекція, охорона, ресторани, готель, кімната для проведення заходів надаються безкоштовно, а всі витрати оплачено повністю мною, – наголошує благодійник. – Ми не отримували і не отримаємо жодної матеріальної компенсації від жодного органу влади. Все надане мною безкоштовно”.

А охочих допомогти готелю пан Стефан запрошує робити внески в заснований ним гуманітарний фонд.

“Це допомогло б нам сприяти людям і тваринам, які після важких випробувань потрапили до Румунії”, – пише він.

Усі деталі про незвичайний готель на сайті www.mamajeni.ro.


606