У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу: просять відновити носіння масок

У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу, яка викликана варіантами штаму “Омікрон”. Необхідно оперативно вжити заходів, що стосуються носіння масок та вакцинації.

Про це йдеться у заяві голови Європейського бюро ВООЗ Ханса Клюге.

“У цей час минулого року ЄБР ВООЗ говорила про нову хвилю COVID-19, яка охопила весь регіон та була викликана варіантом “Дельта” на тлі скасування обмежень та посилення соціальних контактів. Тепер цілком зрозуміло, що ми перебуваємо в ситуації, аналогічній минулому літу”, – заявив Клюге.

За словами очільника ВООЗ, нинішня хвиля коронавірусу поширюється варіантом “Омікрон”, зокрема BA.2 і BA.5, при цьому кожна домінуюча лінія демонструє явні переваги передачі порівняно з вірусами, які циркулювали раніше.

“Із зростанням кількості випадків захворювання ми також спостерігаємо зростання госпіталізацій, які збільшуватимуться в міру відкриття шкіл, людей, які повертаються з відпусток, а отже, соціальні контакти все частішають”, – зазначив Клюге.

За його словами, цей прогноз є величезною проблемою для медичних працівників у країні за країною, які вже перебувають під величезним тиском від боротьби з невпинними кризами з 2020 року.


1 018