Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру розвитку громадянського суспільства

Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру розвитку громадянського суспільства

У Центрі, що відкрився в Харкові, вимушено переміщені особи отримуватимуть допомогу в адаптації до нових умов життя, а також нові навички та вміння.

Із залученням кваліфікованих тренерів проходитимуть заняття з мінної небезпеки, тактичної медицини, психологічної допомоги, а також курси української та англійської мов. 

«Весь час нашого спротиву повномасштабному російському вторгненню жителі Харківщини демонструють високий рівень самоорганізації та здатність вирішувати складні комплексні задачі. Сьогодні ми відкриваємо Центр розвитку громадянського суспільства. Цей проект є унікальним для Харківщини. Ще одним важливим напрямком роботи Центру є співпраця з благодійними неурядовими організаціям», – розповів Олег Синєгубов.

Також у Центрі передбачені освітні заходи для всіх охочих, хто має бажання посилити ефективність у напрямку гуманітарної діяльності. 

«Центр працює на вулиці Клочківській, 93 кожного дня з 09:00 ранку і до тої години, коли закінчиться останній тренінг. Ми працюємо для людей, які мають бажання допомагати ближнім. Усі без виключення заходи проходитимуть на безоплатній основі для всіх охочих», – розповів голова Координаційного гуманітарного центру при ХОВА Євген Коляда.

У майбутньому в регіоні планується створення мережі аналогічних Центрів допомоги ВПО.

«Продовжуємо підтримувати волонтерів регіону та разом працювати на перемогу. За підтримки начальника ХОВА Олега Синєгубова і міжнародних партнерів спільно з Координаційним гуманітарним центром плануємо відкривати ще як мінімум сім таких Центрів розвитку громадянського суспільства в Харківській області», – зазначив директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація